maanantai 3. elokuuta 2015

Heinäkuun komea lopetus

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettiin kaikenlaisia tapahtumia ympäri Suomea. Porissa oli sekä Kalevan kisat että Porisphere. Kuninkuusraveja ravattiin Joensuussa ja Neste Oil rallia ajettiin Jyväskylän lähiseudun sorateillä samoihin aikoihin, mutta meidän perhekunnan matka suuntasi Tampereelle Ratinan stadionille. Paikalla esiintyi maamme metallimusiikin parhaimmistoa; Sonata Arctica, Children of Bodom ja Nightwish. Täytynee tunnustaa, että en itse ole kyseisten bändien älytön fani, mutta uteliaisuudesta oli lähdettävä katsomaan pitääkö hehkutus Nightwishin nykyisten livevetojen kovuudesta paikkansa. Paikalla oli mukavat 23000 katsojaa joten yksinäinen fiilis ei päässyt hiipimään puseroon.


Sonata Arctica ja CoB lämmittivät yleisön hyvään kuosiin viileässä kesäillassa ja noin 21.00 aloitti Nightwish soittonsa. Paljon tuttuja, hienoja biisejä kuultiin ja täytyypä sanoa, etten ole koskaan nähnyt niin hienoa mikä lie jättiscreenisysteemiä, joka bändillä oli lavalla. Valoshow oli upea kaikkine pyroineen ja kaiken kruunasi keikan lopulla nähty ilotulitus. Harvoin sitä selvinpäin vaikuttuu mistään näin vahvasti (päihtyneenä kun on jo muutenkin liikuttuneessa mielentilassa :)
Yksittäisistä kappaleista kosketti Hietalan Marcon esittämä The Islander, melkein roska silmässä sitä kuuntelin ja katselin. Eikä syyttä ole Nightwishin uutta laulajaa Floor Jansenia kehuttu. Siinä on todellinen metalliyhtyeen keulakuva, ääni kantaa ja ropeli heilui useampaan otteeseen komeasti. Kaiken kaikkiaan SUURI bändi, jolla on vielä SUURI tulevaisuus edessään!! Olen vaikuttunut:)



1 kommentti:

  1. Oi..oli varmasti mahtipontinen,upea show!Ja Floor on mahtava noin mitä netistä olen keikkoja kattellu..ei Tarja mutta parempi keulakuva kuin edellinen,ehdottomasti :D

    VastaaPoista